Learn how to use Google Adwords. A detailed tutorial for beginners and experienced and also learn SEM strategies & Tips from here.

Thursday, 5 October 2017

TOP 150 PPC Multiple Choice Questions & Answers PDF

PPC Multiple Choice Questions:


1) Frank is managing a Google AdWords ad group for his travel agency. Frank wants to make certain that his ad appears in Google when someone searches for Montana cabin rentals. Which one of the following matching options would ensure that Frank’s ad would appear when this exact phrase exclusively is used?
A. [Montana cabin rentals]
B. “Montana cabin rentals”
C. -Montana cabin rentals
D. Montana cabin rentals

Answer: A


2) Amy is new to Google AdWords and she’s curious about the policies Google requires for participants and their ads. Which one of the following is NOT of the Google AdWords policy categories?
A. Link policies
B. Editorial and format policies
C. Image policies
D. Content policies

Answer: C

3) What term is assigned to the concept of measuring your profit that you’ve made from advertising compared to how much you’ve spent on that advertising?

A. ROI
B. Sunk costs
C. CTR
D. CPM

Answer: A

4) Google uses multiple approaches, such as IP addressing, to determine the language and location of users searching for particular keywords. What term is given to the Google analysis of the search term, such as Tampa doctors, to determine where a user may be originating their search from?
A. Google AdWords search analysis
B. Qualitative analysis
C. Quantitative analysis
D. Query parsing

Answer: D

5) You have created four different ads for a client. The client is pleased, but wants to know how Google AdWords selects which sponsored links ad to display. How does Google AdWords chooses the ad to display?
A. The AdWords system shows each ad once before rotating to the next ad.
B. The manager of the ad must determine the orderand frequency of the ad to be displayed.
C. The AdWords system automatically rotates among the different ad variations and shows the better-performing variation more.
D. The AdWords system shows each ad for 100 impressions and then rotates to the next ad.

Answer: C

6) Google wants to make certain that Google Content Network consultants understand where people are spending their time online. Google has identified four categories where people spend their time online. Which one of the following statements ranks Internet usage for Web users from smallest to largest percentage of time online according to Google?
A. Commerce sites, content sites, communication sites, search sites
B. Search sites, commerce sites, content sites, communication sites
C. Communication sites, content sites, commerce sites, search sites
D. Content sites, communication sites, commerce sites, search sites

Answer: D

7) Your client wants to use Google AdWords’ ability to display ads in videos. How can you create a video ad for your customer?
A. You’ll need a video editing program, like QuickTime Pro, to edit and create video ads.
B. You’ll insert the text into an ad template that Google AdWords will insert into the video ad.
C. Your video can be created in any program,but the output must be compatible with YouTube.
D. You must use the Display Ad Builder to create a video ad.

Answer: D

8) Jeff is creating a mobile ad for his Website for the Google AdWords program. Which one of the following options is allowed by Google AdWords for mobile users?
A. A call link so visitors can immediately call rather than visit the Website
B. A text link so visitors can send a text message to the advertiser
C. An ignore mobile ad option to hide the Google AdWords
D. A hide all images option to see just the Google AdWords text

Answer: A

9) Beth has created a Google AdWords account for her company but she is no longer interested in managing the Google AdWords. She hires an SEO firm to manage the account and SEM for her.
How can the SEO firm now manage Beth’s account?
A. The SEO firm will need to link Beth’s account to their account.
B. The SEO firm will need to acquire Beth’s account through the My Client Center program.
C. The SEO firm will need to create a new Google AdWords account in the My Client Center program.
D. The SEO firm will need Beth’s account login information to login and manage the account as Beth

Answer: A

10) Martha has created a video ad for her Google AdWords account. She would like to customize where the video ad is displayed geographically. Which one of the following choices is NOT one of the geographical customization choices Martha has for displaying her Google AdWords video ad?
A. Internationally
B. Globally
C. Locally
D. Nationally

Answer: B

11) You have elected to use the device platform targeting in your Google AdWords. How is the quality score calculated for this feature?
A. The type of device you’ve elected to target affects how the quality score is calculated.
B. The type of operating system you’ve elected to target affects how the quality score is calculated.
C. Quality scores are not calculated when a Google AdWords users elects to use content placement.
D. The quality score is calculated the same as all Google AdWords ads: It’s calculated using a variety of factors and measures how relevant your keyword is to your ad group and to a user’s search query.

Answer: D

12) Jennifer has been notified that her ad was disapproved by Google. What tool can Jennifer use to determine why the ad has NOT been approved by Google AdWords?
A. Keyword Review tool
B. AdWords Editor tool
C. Google AdWords ad tool
D. Disapproved Ads tool

Answer: D

13) You’re serving as a Google AdWords consultant for a company that sells electronics. Bob, your client, is new to Web-based business sales and he’s concerned with how long his ad will run. You explain to Bob the concept of a daily budget and the monthly costs, but Bob is still worried and would like to just run his ad for a short period of time. What’s the smallest amount of time that you can configure an ad to run for Bob?
A. 15 minutes per week
B. 48 hours per week
C. 1 hour per week
D. 24 hours per week

Answer: A

14) Google does not allow double-serving advertisements. Which one of the following is the best explanation of Google’s double-serving policy?
A. Google does not allow advertisers or affiliates to have ads across multiple accounts for the same or similar businesses, or ads across multiple accounts triggered by the same or similar keywords.
B. Google does not allow advertisers or affiliates to have more than one identical business operating on more than one server.
C. Google does allow multiple accounts triggered by the same or similar keywords as long as the advertisements direct the customers to a common Website.
D. Google does not allow advertisers or affiliates to have competing ads for the same or similar businesses.

Answer: A

15) John has created a new Google AdWords and he has elected to include the ad in the Google Network. A few weeks later he decides that he longer wants to participate in the Google Network.
How can John opt out of the Google Network?
A. John can contact Google and ask them to disassociate his ads from the Google Network.
B. John can opt out of the network by deselecting the option to include the Google AdWords ad in the Google Network.
C. John can opt out of the network through the Settings tab of the campaign page.
D. John cannot opt of the network – once he joins his account is attached to the program.

Answer: C

16) Deanna is new to Google AdWords and she’s hired you to help her create an ad for her bakery.
She wants to make certain that only people in her city can actually see her ad – rather than advertising for users in a different location. You tell Deanna that there are three location options for Google AdWords. Which one of the following is NOT one of the three location options Deanna can use?
A. Region and city targeting
B. Customized targeting
C. Country targeting
D. Predictive targeting

Answer: D

17) Linda has a discount clothing store and she’d like to post Google AdWords advertisements for her store. When she creates her ad which one of the follow advertisements would NOT be allowed by Google AdWords?
A. Good Discounted Clothes
B. Fashion Clothes Online Here
C. Fashion 4U Here
D. No Clothes

Answer: C

18) Fred has created a phrase match keyword targeting for his Google AdWords ad. His phrase is used car. Which one of the following examples of search phrases will allow Fred’s ad to be displayed?
A. Car that’s been used
B. Used and new car
C. Used toy car
D. Buy used car

Answer: D

19) You are managing a Google AdWords for your client. The client has informed you that they want their ads to go on very specific Web pages in the Google Content Network. Which Google AdWords option would allow you to specify what pages the advertisement should appear on?
A. Network devices setting
B. Exclusion tools setting
C. Web pages setting
D. Placement targeting setting

Answer: D

20) Nancy would like to create a display ad for the Google Content Network, but she doesn’t have image editing software. Which of the following is recommended for Nancy to create a display ad for the Google Content Network?
A. Hire a designer to create the display ad.
B. Use the Display Ad Builder.
C. Use the Adobe Ad Builder.
D. Use a text ad.

Answer: B

21) Your client wants to be ranked number one in Google search listings on the keyword golf. How can Google AdWords helps this goal?
A. Participation in Google AdWords will help the client’s quest to be ranked high on the particular keyword if the client enrolls in the Google Organic Search program and the GoogleAdWords program.
B. Participation in Google AdWords will help the client’s quest to be ranked high on the particular keyword if their ad uses the same keywords on the client’s Website.
C. Participation in Google AdWords will not help the client’s organic search results.
D. Participation in Google AdWords will help the client’s quest to be ranked high on the particular keyword.

Answer: C

22) What tool can you use with Google AdWords to determine how much time customers spend on your site after they click your ad?
A. Google Analytics
B. Google Pack
C. Google Translate
D. Google Trends for Websites

Answer: A

23) Wendy has created a new Google AdWords account and she has selected her time zone as EST. Wendy later realizes that she should have selected the time zone as PST. How can Wendy change the time zone in her Google AdWords account?
A. Wendy can change the time zone as Administrative account in the Account Settings.
B. Wendy can’t change the time zone without calling the Google AdWords support center.
C. Shecannot. Once the time zone is set, it cannot be changed.
D. Wendy can change the time zone as an Administrative account through Options/Settings.

Answer: C

24) A Google AdWords user has created an ad for his Website promoting free pen sets. The Internet users have clicked the ad and provided information for the free pen sets to be delivered to their home address. Google has learned that the Google AdWords user was offering the free pens in order to collect private information. What will Google do to this Google AdWords user?
A. The Google AdWords user’s ad will be paused until the user verifies the intent of the free pen offer.
B. The Google AdWords user’s ad will not be allowed to continue running.
C. Nothing – this is fine as Google doesn’t monitor the intent and purposes of Websites that participate in the Google AdWords program.
D. The Google AdWords user’s ad will be allowed to continue running for 48 hours – in which time the user must verify the intent of the free pen offer. If the verification process fails the ad will be halted.

Answer: B

25) Don is creating an ad campaign for his organization and he explains to Tom, his supervisor, how bidding works on Google AdWords. If Don is usingthe cost-per-click approach for bidding and Google AdWords, which one of the following statements best describes how bidding works in Google AdWords and the ad’s position?
A. Raising your CPC bid can improve your ad’s position, and lowering your bid can decrease your ad’s position.
B. Lowering your CPC bid can improve your ad’s position, and raising your bid can decrease your ad’s position.
C. Raising your CPC bid can improve your ad’s position, and lowering your bid can decrease your ad’s position. Keep in mind, however, that ads are not ranked solely by their bid.
D. Bids don’t affect where the Google AdWords is actually displayed – it’s the budget of the campaign

Answer: C

26) Jen is a client that’s reviewing your work as her Google AdWords consultant. Jen is confused about the quality score and how it affects her ad on Google. Which one of the following, according to Google, is NOT a factor in determining the quality score for ad?
A. The relevance of the keyword to the ads in its ad group
B. Jen’s account’s performance in the geographical region where the ad will be shown
C. The quality of Jen’s landing page
D. The number of keywords targeted

Answer: D

27) You are working with a client to discuss how their ad will appear in the Google Network. You tell the client that they can customize the ad’s content placement, but the customer doesn’t understand the concept of content placement. Which one of the following is the best description of content placement in the Google Network?
A. A placement describes the premium to low-levelminimums for an ad to be placed on a Google Network participant’s page.
B. A placement can be an entire Website, a subset of a Website, or even an individual ad unitpositioned on a single page.
C. A placement is the order in which an advertisement is displayed on a Google Network’s participant’s page.
D. A placement is where the Google AdWords ad will appear on the Internet.

Answer: B

28) Your client is skeptical about participating in the Google Content Network with their advertisement. You tell your client that by participating in the network they’ll reach a larger percentage of potential customers than by not participating in the network. According to Google, what percentage of unique Interest users are reached through the Google Content Network?
A. Over 75 percent
B. Over 80 percent
C. Over 50 percent
D. 100 percent

Answer: A

29) You are an SEO consultant for Henry’s company. Henry is interested in the Google AdWords program, but he’s mostly interested in branding his site and getting ad visibility. With this in mind, which bidding option would you recommend to Henry?
A. Conversion optimizer
B. Cost-per-view
C. Cost-per-click bidding
D. Cost-per-thousand impressions

Answer: D

30) You are a Google AdWords consultant for your client who is developing a new ad. Your client has asked if you could create a mind map to help create keywords and ideas for what his clients may be searching for. What tool can you use to create this chart for your client?
A. Google analytics
B. Google trends
C. Google advanced search
D. Wonder wheel

Answer: D

31) Juan is the SEO Manager for his company and he’s creating a Google AdWords campaign. Juan is trying to determine how Google positions ads on the page of search listings. Which one of the following is the correct explanation of how Google positions advertisements?
A. Ads are positioned on pages based on their Ad Rank, which is a combination of Juan’s bid and a quality assurance metric called Performance Score.
B. Ads are positioned on pages based on their Ad Rank, which is a combination of Juan’s bid and a relevancy metric called Relevant Score.
C. Ads are positioned on pages based on their Conversion Rank, which is a combination of Juan’s bid and a quality assurance metric called Relevancy Score.
D. Ads are positioned on pages based on their Ad Rank, which is a combination of Juan’s bid and a relevancy metric called Quality Score.

Answer: D

32) Seth has created an image advertisement for his client. After a week of creating the ad, Seth now wants to create a report for the image ad. Where can Seth create the image ad report?
A. Sign into Google AdWords, Reports tab, Statistics, Create Report, Ad Performance, Image Ads.
B. Sign into Google AdWords, Statistics, Create Report, Ad Performance, Image Ads.
C. Sign into Google AdWords, Ad Performance, Reports tab, Statistics, Create Report, Image Ads.
D. Sign into Google AdWords, Ad Performance, Image Ads, Create Report.

Answer: A

33) You have created an ad campaign for your company that sells business cards online. You want to target specific types of Websites in the Google Content Network. How can you choose what types of Websites your business card advertisement will appear on?
A. You can choose where you ad willappear by using the managed placement options for the Google Content Network.
B. The keywords you select for your ad will determine where your advertisement will appear within the Google Content Network.
C. Google uses automatic placements for all ContentNetwork, but you can ad negative keywords to avoid certain Website content.
D. The Google Content Network does not allow you to choose the sites your ad will appear. All placements are automatic.

Answer: A


34) You would like to edit your Google AdWords account to change the alerts you receive from Google.
You do not want to receive any alerts on your mobile phone. How can you change this setting?
A. All Google AdWords alerts are delivered online through the Google AdWords Account snapshot page.
B. Google AdWords does not send alerts to mobile phones, only to users through Google email addresses.
C. Within Google AdWords click My Account, Account Preferences, and then Notification Preferences to change the communication settings.
D. Within Google AdWords click My Account, Account Preferences, and then Communication Preferences to change the Notification settings.

Answer: C

35) Henry is managing a Google AdWords campaign for his client that has a pet shop. The client is located in Bloomington, Indiana and wants to specifically target people within 40 miles on Bloomington. How can Henry best set these specifications for the Pet Shop?
A. Henry can do this through the Custom tab of the Locations and Languages section of the ad campaign.
B. Henry can do this through the Custom tab of the Locations and Demographics section of the ad campaign.
C. Henry can do this through the Custom tab of the Locations, Languages, and Demographics section of the ad campaign.
D. Henry can do this through the Locale tab of the Locations section of the ad campaign.

Answer: C

36) Consider an advertiser that is trying to sell more coffee beans. The advertiser has identified keywords for the ad groups: gourmet coffee beans, organic coffee beans, and French roast beans.
Which keyword wouldn’t be a good choice to include in the ad group gourmet coffee beans?
A. Gourmet coffee
B. French roast coffee beans
C. Gourmet coffee beans
D. Specialty coffee

Answer: B

37) When you create a new ad group in Google AdWords you have to name the ad group, create the ad, and then what other action?
A. Define the timeframe the ad should run within.
B. Define the budget.
C. Define the campaign the ad group belongs to.
D. Define the keywords.

Answer: D

38) Halli wants a way to manage her multiple Google AdWords accounts. She wants to perform searches across campaigns, make multiple changes, and send her proposed changes to her clients before actually posting the changes in Google AdWords. How can Halli best accomplish these goals?
A. Halli can create proposed changes in the My Client Center for review by her clients before posting them.
B. Halli can download the ad statistics, keywords, and campaign events and perform the work offline in an Excel spreadsheet.
C. Halli can use the AdWords Editor application to edit offline and then later post her changes.
D. Halli can use the Google AdWords API to create her own application to accomplish her goals.

Answer: C

39) Gary is curious about creating a Google AdWords campaign. Gary mainly wants to people to click on his ad and arrive at his site. Which type of bidding should Gary choose?
A. Directive bidding
B. CPA bidding
C. CPM bidding
D. Automatic bidding

Answer: D

40) Gary works for an SEO company and he manages Google AdWords for multiple clients. Gary would like to manage all of his clients’ Google AdWords activity in one central location. Can Gary do this in Google?
A. Yes, Gary can use the My Client Center in AdWords to manage multipleaccounts.
B. No, each account user must have a username and password.
C. Yes, Gary can use the Multiple Client HQ in AdWords to manage multiple clients.
D. No, Google discourages companies from allowing other entities manage their online presence.

Answer: A

41) Don is an SEO consultant and he’s working with a client that sells candies over the Internet. The client wants to sell milk chocolate, dark chocolate, and mint chocolate. You decide to create a keyword insertion code for any person that searches for these keywords the corresponding ad will appear. Your keywords are milk chocolate, dark chocolate, and mint chocolate. Which one of the following is the correct code you’ll use to insert the corresponding keyword into the Google AdWords?
A. {INST:chocolate}
B. [Keyword_INST:chocolate]
C. {Keyword:Chocolate}
D. (Keyword: milk chocolate, dark chocolate, mint chocolate)

Answer: C

44) Your customer wants you to create an image advertisement for their Google AdWords campaign.
What is the maximum number of characters that can be used to name your ad and images?
A. 1,024 characters
B. 95 characters
C. 50 characters
D. 35 characters

Answer: C

45) Holly is your client and she’s selling watches through her online store. She asks if you can configure her ad to only show up for searches in a specific location. Can you configure this setting for Holly as part of Google AdWords?
A. Yes, Google AdWords allows customers to choose language and locations for AdWords without a premium price.
B. No, Google AdWords doesn’t target language or locations.
C. No, Google AdWords doesn’t allow customers to choose geographical locations for advertisement.
D. Yes, Google AdWords does allow customers to choose language and locations for a premium price.

Answer: A

46) You have a client that has reviewed a recent performance report you’ve supplied. The client wants to make several changes to the Google AdWords campaign. When can the changes be implemented?
A. Any time outside of three days of anew billing cycle
B. On any day other than the day a billing cycle ends or starts
C. Within seven days of a new billing cycle
D. Any time

Answer: D

47) It is possible that Google may allow more clicks in a day than your campaign’s daily budget specifies. What percentage of more clicks does Google allow than your budget specifies?
A. 5 percent
B. 10 percent
C. 40 percent
D. 20 percent

Answer: D

48) ob is a consultant to Doug’s business for his Google AdWords management. Bob is currently the owner of the AdWords account. Bob has decided that he no longer wants to utilize Doug’s business and wants to terminate the contract. According to Google, who should own the Google AdWords account?
A. The account should be closed and Doug needs tostart over.
B. Google
C. Bob
D. Doug

Answer: D

49) You have created a budget for your Google AdWords of $10 per and you’ve subscribed to the 30­day billing period. On some days Google adjusts your daily budget to allow more clicks than the $10 amount and on other days it does not. What is the maximum you’ll have to pay in this instance?
A. It depends on how many conversions the adjustments have brought to your Website.
B. It depends on the total number of impressions your ads have had.
C. $300
D. $300, plus or minus ten percent

Answer: C

48) If you use Google AdWords’s ad scheduling feature to change the bid amount for different times of the day or days of the week, what time zone will Google AdWords use as the basis for changing the ad bids?
A. Pacific Standard Time zone
B. The time zone associated with your Google AdWords account
C. Eastern Time zone
D. The time zone of the region you are targeting

Answer: B

49) Jane is creating an ad as part of the Google AdWords program. Her manager is considered about the costs the ads may incur for the company and wants to know what’s the least amount Jane can enter as the maximum cost per click value. What is the least amount that Jane can enter for the maximum CPC bid?
A. 1 cent
B. 11 cents
C. 10 cents
D. 25 cents

Answer: A

50) You are consulting with a realtor that is selling condos in Tampa, Florida. The realtor wants to create an advertisement that will announce condos in a new development in downtown Tampa.
Which one of the following landing page would be ideal for this scenario?
A. A form for users to complete for more information about the condos
B. Details on the condos for sales
C. A page with a video of the realtor’s experience in Tampa
D. The realtor’s home pagewhere a link to the information for the condos are located

Answer: B

51) Beth is reviewing her Google AdWords keyword status. For each keywords Beth can see one of six different status indicators for her keywords. What status message will Beth see for keyword bids that are below the first page bid estimate?
A. Undervalued bid
B. Below first page bid
C. Low quality score
D. Low bid estimate

Answer: B

52) Sally has multiple campaigns for her company’s products in Google AdWords. She wants to see and edit the details of all the ad groups in her AdWords account. Which one of the following approaches is the best choice for Sally to see and edit details of all the ad groups in her AdWords account?
A. Sally should use the downloadable AdWords editor for this feature.
B. Sally should use the Ad groups tab from the Active Campaigns tab of her account.
C. Sally can see all of the Ads from the online campaigns page, but she can only edit the ads one at a time.
D. Sally should use the Ad groups tab from the All online campaigns page of her account.

Answer: D

53) You have a Website that sells training seminars for companies. You want the users to visit your site through your Google AdWords ad and sign-up for a newsletter. What tool would you use to track the success of your Google AdWords ad?
A. Conversion tracking
B. Account snapshot
C. Google analytics
D. Campaign statistics

Answer: A

54) Amy is managing a Google AdWords campaign for her business. After three months of using Google AdWords Amy decides that she needs to improve her campaign by optimizing her ad. If Amy’s immediate goal to increase her clickthrough rate which one of the following optimization strategies is most appropriate?
A. Amy should attract more clicks byrefining her ads, and eliminate extra impressions by using negative keywords.
B. Amy should increase her advertising budget.
C. Amy should focus on her Website. Her landing page and entire Website is must be set up to let users find the specific thing being promoted in her ad.
D. Amy should add relevant keywords and site placements to her ad groups while making ad text more compelling.

Answer: A

55) Google owns several properties that appear in the Google Network. Which one of the following is NOT a Google property?
A. Google.fr
B. Gmail
C. Facebook
D. Blogger

Answer: C

56) Jeff wants to create an advertisement in his Google AdWords account for mobile users. What is the primary requirement that Jeff must adhere to for Google AdWords and mobile phone users?
A. Mobile ads must lead to a mobile Website.
B. Mobile ads must include a “call” link in the advertisement.
C. Mobile ads must be text only.
D. Mobile ads must be image only.

Answer: A

57) Martha has launched a new business that sells used computer books online. She wants to use Google AdWords to help brand her company and introduce her company to new users. Which one of the following Google AdWords approaches would be best for Martha?
A. Target the right region and language of her business.
B. Use keyword insertion to make her ad more relevant to a diverse audience.
C. Create keywords for unadvertised parts of her Website.
D. Use a cost-per-impression campaign.

Answer: D

57) If you were to create a cost-per-acquisition campaign for your company, there are three general rules that Google AdWords requires. To use the Google AdWords Conversion Optimizer which one of the following rules does NOT apply?
A. The campaign must have been receiving conversions at a similar rate for at least a few days.
B. The campaign must have received at least 15 conversions in the last 30 days.
C. The campaign must have a CPC bid of at least 3 percent of the sale of the item being tracked.
D. AdWords Conversion Tracking must be enabled.

Answer: C

58) You are the Google AdWords Administrator for your company. You have created accountsyou’re your employees. One of your employees, Stephanie, reports that her language settings aren’t correct for her and she’d like to change the setting. How can Stephanie do this?
A. She cannot, only the original account creator can change the language setting.
B. She can do this through the My Account tab and then choosing Language settings.
C. She can do this through the Manage Accounts tab and then choosing Language settings.
D. She can do this through the Manage Accounts tab.

Answer: A

59) Ben has created an advertisement for Google AdWords but his advertisement has been rejected due to Google’s content policy. Which one of the following is an example of a Google AdWords advertisement that would like be rejected from Google AdWords?
A. US-based cigar store
B. Donations for a hurricane relief fund
C. Test prep books and software
D. Used software sales

Answer: A

60) You would like to edit the languages you’ve elected to use with your Google AdWords campaign.
How can you change the targeted languages in Google AdWords?
A. Through the campaign’s option to Edit Languages and Locales.
B. Through the campaign’s choice to Edit Languages option.
C. Once you elect to use a particular language(s) you cannot change this option. You’ll need to delete the ad and create a new one.
D. Through the campaign’s choice to Edit Settings option.

Answer: D

61) John is currently managing several Google AdWords for his company. He has recently hired an assistant that will also need to edit and manage some of the campaigns. How can John and this new assistant both work in Google AdWords?
A. The new assistant will need to create a Google AdWords account and then merge the account with John’s account in the role of AdWords Assistant.
B. John will need to share his login information with the new assistant.
C. John will need to create a new account for the assistant and migrate the campaigns theassistant is to manage to the new account.
D. John will need to create a new Google AdWords account for the assistant and assign the assistant the level of Standard.

Answer: D

62) When you first login to Google AdWords there are six main tabs displayed. Which one of the following is NOT one of the six tabs you’ll see in Google AdWords?
A. Opportunities
B. My Account
C. My Clients
D. Campaigns

Answer: C

63) You are working with a new client and her Google AdWords program. The client is concerned that her competitor may see her ad and maliciously click her ad to drive up her costs for invalid clicks.
What response is the best you could give to the client?
A. No, Google uses methods to combat invalid clicks to protect the Google AdWordsaccounts.
B. Yes, this is a risk with Google AdWords, but we can track the clicks to determine what IP address has been clicking on the ad multiple times.
C. No, your competitor will not see your ads because Google won’t reveal your ad to competitor’s Websites.
D. Yes, this is a risk with Google AdWords.

Answer: A

64) Tom is the SEO Manager for his company and he wants to create a Google AdWords video ad. His supervisor, Harriett, wants to know where ads will actually be displayed. Where will video ads be displayed?
A. Video ads will appear in the Google sponsored listings results.
B. Video ads will appear in the Google Content Network.
C. Video ads will appear in the Google search results.
D. Video ads will appear on YouTube.

Answer: B

65) Tom has created a new ad for his campaign but he’s not seeing his ad show up in the Google results. Tom would like to invoke the Ads Diagnostic Tool to determine why his ad isn’t showing in results. Where can Tom access the Ads Diagnostic Tool?
A. Reporting tab within Tom’s Google AdWords account
B. Opportunities tab within Tom’s Google AdWords account
C. Home tab within Tom’s Google AdWords account
D. Campaigns tab within Tom’s Google AdWords account

Answer: B

67) Brad is managing an SEO effort for his company, which also includes Google AdWords placements.
His company offers services in the US and in Europe. Brad would like to make certain the Google AdWords ads appear in English, French, and German. Which one of the following is the best approach Brad should take to make certain his ads appear in the appropriate languages?
A. Brad doesn’t need to do anything. Google AdWords will translate the ads for him whenusers from these different countries trigger the ad to be displayed.
B. Brad will first need to identify the locations for the ads and then Google will translate the ads when users from the different countries trigger the ad to be displayed.
C. Brad will need to create a separate campaign for each language.
D. Brad will need to create a separate campaign for each language and target the best location for the ad.

Answer: D

68) Jane is working with her manager to create an ad campaign for her organization. For this ad
Jane’s manager wants to use the CPM bid method. What is the least amount that Jane can enter for the maximum CPM bid in Google AdWords?
A. 11 cents
B. 1 cent
C. 10 cents
D. 25 cents

Answer: D

69) What is the device platform targeting?
A. It allows Google AdWords participants to choose the browser that the ad is displayed in.
B. It allows Google AdWords participants to choose the operating system that the ad is displayed in.
C. It allows Google AdWords participants to choose the desktop and laptop users versus iPhones and other mobile devices to display ads to.
D. It allows Google AdWords participants to choose the locale where the ad is displayed.

Answer: C

70) You are creating a new campaign in Google AdWords and you need to pick the languages and location you want to target. How many different languages can you target as part of this process?
A. Forty

B. One
C. Ten
D. Two

Answer: A

71) If you wanted to set unique bids for each of your ads and restrict the sites in the Content Network where your Google AdWords ads appear you’d choose with one of the following targeting feature?
A. Direct placements
B. Automatic placements
C. Managed placements
D. Excluded placements

Answer: C

72) You are managing a Google AdWords campaign for your company and you want to review every search query that triggered your ad. Your goal is to determine what search queries were irrelevant but yet triggered your ad. Based on the results you’ll create negative keywords to keep these search queries from triggering your ad in the future. What Google AdWords optimization tool can you use?
A. Placement tool
B. Search Query Performance tool
C. Account statistics
D. Website Optimizer

Answer: B

73) You are working with Ben, a client that has a carpentry business, to help him create a Google AdWords campaign. Ben is concerned with how Google determines where a person is originating from and how that may affect his business. Google uses, you explain, several approaches to determine where a person’s search originates from. Which one of the following is not a valid method that Google uses to determine where a search originates from?
A. The Google domain being used
B. The language the user has set as their preference in Google
C. The area code of the mobile device being used
D. The IP address of the user

Answer: C

74) John wants to create a new Google AdWords ad for his company. John would like for users that land on his Web URL to receive a pop-up window explaining the discount of the day. Is this a problem for Google AdWords users?
A. Yes, it is a violation of the link policies.
B. No, pop-ups are fine, but pop-unders are not allowed.
C. Yes, it is a violation of the content policies for Google AdWords.
D. No, pop-ups are fine as long as the pop-up window is related to the Google AdWords purchased.

Answer: A

75) You are an AdWords consultant and a client has asked that you create an AdWords campaign for them. The client wants you to create an ad that implies the ad is for their competitor. Why is this inappropriate according to Google?
A. AdWords sponsored links must clearly and accurately represent your site.
B. AdWords has no policy against this activity.
C. AdWords sponsored links cannot imply ads are for competition.
D. AdWords sponsored links can’t misrepresent or confuse readers.

Answer: A

76) What two tools does Google offer users to improve your Website performance?
A. Google Web Analyzer and Web Analyzer
B. Google Analyzer and Website Optimizer
C. Google Analytics and Website Optimizer
D. Google Analyticsand Website Analytics

Answer: C

77) You are managing a Google AdWords campaign for client that has a business selling greeting cards online. The customer has asked you to provide a report for them that will show statistics on how specific types of ad variations are performing. Which report should you generate for your client?
A. Hourly report
B. Placement performance report
C. Search terms report
D. Ad text report

Answer: D

78) Carl has created a new company that provides language translation services for English-speaking people in France. Carl would like to create a Google AdWords that would address people that need his service. Which one of the following targeting options would be the best for Carl?
A. Carl should target either France or display his ad in English – he cannot do both.
B. Carl should target the country of France and target the language of English.
C. Carl should target the country of France and display his ad in English.
D. Carl should target France, write the ad in French, and allow Google to translate the ad.

Answer: B

79) Jan creates a Google AdWords ad for her company. She wants to avoid showing her ad when users search for free, cheap, or crack. How can she do this with a keyword match type?
A. Jan willneed to create an exact match for the phrases she will allow her ad to be displayed with.
B. Jan will need to create a negative match for the searched phrase that includes free, cheap, or crack.
C. Jan will need to a broad match, but add the negative qualifier for each keyword she doesn’t want her ad associated with.
D. Jan can only do this if she creates an exact match, in quotes, for every approved keyword.

Answer: B

80) When you create a new Google AdWords ad how can you also ensure that the ad will be included in the entire Google Network?
A. You must opt-in to the network through your Google AdWords account management.
B. You must first apply to Google to opt-in to the Google Network. Google will review your application ad then may approveyour participation.
C. By default, ads are included in the entire Google Network.
D. You must opt-in to the network through your campaign settings.

Answer: C

81) You are managing your Google AdWords account and you need to review your account. In particular you’d like to examine how you can increase your traffic or sales volume. Which tabs in the Google AdWords account will help you determine changes to increase traffic to your site?
A. Opportunities
B. Billing
C. Reporting
D. Campaign

Answer: A

82) You have opened the Ad groups tab in your Google AdWords account. What symbol is used to represent the ads that have been paused in Ad groups?
A. Grey circles
B. Red X
C. Grey bars
D. Black stop button

Answer: C

83) You need to change the budget for an ad campaign. What steps will you take to edit the budget for an existing ad campaign?
A. In the advertisement table, click on the advertisement you’d like to edit, enter the new budget, and click Save.
B. In the campaign table, click on the advertisement you’d like to edit, enter the new budget, and click Save.
C. In the campaign table, click on the budget you’d like to edit, enter the new budget, and click Save.
D. In the advertisement table, click on the campaign you’d like to edit, enter the new budget, and click Save.

Answer: C

84) You are the consultant for a wedding management business. You are helping the business manage the Google AdWords. Several employees of the wedding management business will need to login into the My Client Center to see and create reports and make some changes to the ad campaigns.
As a general rule what level of access should you provide for your client?
A. Your client owns the campaigns so they should be set as account owner in the My Client Center.
B. The client should only have the minimum level of rights to accomplish what they need to.
C. The client should have standard access rights.
D. The client should have administrative rights.

Answer: B

85) What color format should you use when creating image ads?
A. RGB
B. Web-enabled colors only
C. Pantone
D. CYMK

Answer: A

86) A Google AdWords client wants to improve their quality score for their ad campaigns. He would like to review the relevance of his keywords, the quality of his ad’s landing page, and the overall performance of his landing page. As a Google AdWords expert, where would you recommend this person review this criterion for their Google AdWords?
A. The Google AdWords client can review all of the informationthrough the Keyword Analysis field accessible through the campaign’s keyword tab.
B. The Google AdWords client can review this information on the home page of the ad campaign.
C. The Google AdWords client can review all of the information through the Keyword Analysis field accessible through the ad group’s keyword tab.
D. The Google AdWords client can review the keyword relevance through the quality score detail, the other information is external to Google and will need to be reviewed on his site.

Answer: C

87) Your client would like you to create an advertisement that uses an animated image with Google AdWords. Is this possible?
A. No, Google AdWords can use images, but not animated images as part of its program.
B. Yes, Google AdWords now usesimages and animated images, but only for participants of select content sites.
C. No, Google AdWords does not use images as part of its program.
D. Yes, Google AdWords now uses images and animated images as part of its program for search sites.

Answer: B

88) Gary wants to create an image ad for his Google AdWords account. In particular Gary wants to create the standard square ad. When Gary creates his image what size should the image be?
A. 200 x 200
B. 250 x 250
C. It doesn’t matter, Google AdWords will resize the image for Gary to fit the ad.
D. Google AdWords doesn’t use square ads, just banner ads at 468 x 60.

Answer: B

89) Lila is a Google AdWords consultant for a company that sells candy online. Lila has created ads for this client but the clickthrough rate has not been good. Lila reads that tightly themed ad groups are one of the best suggestions to improve an ad’s clickthrough rate. Which one of the following statements is the best example of a tightly themed ad group?
A. Lilashould create one ad group for each type of candy her client sells.
B. Lila should include call-to-action requests such as “Order Fresh Candy” for the ad.
C. Lila should target the geographical area where the candy store exists.
D. Lila should improve thecandy store’s Website design.

Answer: A

90) You are reviewing the Google AdWords formula to determine your Ad Rank. Google says that increasing your maximum CPC can improve the position of your ad. You always pay the lowest amount possible for the highest position you can get given your Quality Score and CPC bid. Google divides what factor by your quality score to determine where your ad is ranked?
A. The quality score average of all other bidders
B. The ad rank of the ad showing above you
C. The ad rank of the ad in the last position on the page
D. The ad rank of the ad showing beneath you

Answer: D

91) Thomas is working with Anne to customize their Google AdWords ad. Anne wants to make certain that her ads rotate rather than show the same ads over and over. How can Anne ensure that her ads will rotate when they’re displayed?
A. Anne should choose the Swivel option in the Advance settings section of her campaign’s Settings tab.
B. Anne should choose the Optimize option in the Advancesettings section of her campaign’s Settings tab.
C. Anne should choose the Optimize option in the Serving settings section of her campaign’s Settings tab.
D. Anne should choose the Rotate option in the Advance settings section of her campaign’s Settings tab.

Answer: D

92) Tom has created a Google AdWords for his travel business. He wants to attract visitors to his domain specific to .fr but Google AdWords has not approved his ad. Which one of the following is the likely reason why Tom’s ad has not been approved?
A. The destination URL is not the same country as Tom’s origination.
B. The destination URL must be in French in this instance.
C. The destination URL must be the same as the display URL.
D. The destination URL must be in the same time zone as Tom’s account.

Answer: C

93) Allen is managing ads for his company and he’d like to include the ads in the Google Content Network. Where does Allen configure automatic placements of ads in the Google Content Network for his campaigns?
A. Allen will select “Relevant pages across the entire network” in the “Network Settings” section on his “Networks” tab.
B. Allen will select “Relevant pages across the entire network” in the “Ad Settings” section on his “Settings” tab.
C. Allen will select “Relevant pages across the entire network” in the “Network Settings” section on his “Settings” tab.
D. Allen will select “Relevant pages across the entire network” in the “Network Settings” section on his “Opportunities” tab.

Answer: C

94) Marty wants to lockout all of his competition for anyone that searches for the keyword “pencils”. Can Marty lockout his competition for this keyword?
A. Yes, if Marty purchases the Google AdWord Rights for the keyword pencils.
B. No, Google creates the qualityscore based on keywords and bids to determine the most relevant ad based on the relevancy and the bid.
C. No, Marty’s competition could outbid him on the keyword pencil.
D. Yes, if Marty buys the Google rights to keyword pencils.

Answer: B

95) You are a consultant and you’re meeting with a potential client about signing up for Google AdWords. You tell the client how Google AdWords works, and the benefits of using a qualified third party for account management. You open your Google AdWords campaign management to show your potential client how you can track conversions for an email signup. What are the steps you’d take to show this client the Conversion Tracking feature?
A. Click Conversion Tracking at the top of the Campaign Management tab and then click Create an Action.
B. Click Conversion Tracking at the top of the Campaign Management tab and then click Convert Actions to Tracks.
C. Click Conversion Tracking at the top of the Campaign Management tab and then click Create a Conversion.
D. Click Conversion Tracking at the top of the Campaign Management tab and then click Make a Conversion Tracking Item.

Answer: A

96) You are a consultant to a company that wants to advertise online, but they’re wary of the Google Content Network and display ads. You inform your client that most users spend more time away from search sites and on blogs, news sites, and other Web content. According to Google, how much time do users spend on Search sites such as Google.com?
A. 15 percent
B. 10 percent
C. 5 percent
D. 20 percent

Answer: C

97) You need to quickly find information on your campaign statistics as you have a meeting you’re your supervisor in twenty minutes. Where can you find data on your clicks, impressions, clickthrough rates (CTR), and average costs-per-click?
A. Campaign Management tab in Campaign Statistics
B. Google Analytics
C. Report Center
D. Account snapshot

Answer: A

98) Which one of the following statements best describes the relationship between the quality score and the cost-per-click of an ad in Google AdWords?
A. The higher a keyword’s Quality Score, the lower the price you pay for each click and the better its ad position.
B. The higher a keyword’s Quality Score, the lower the price you pay for each.
C. The higher a keyword’s Quality Score, the higher the price you pay for each click and the higher the ranking of your ad over your competition.
D. The higher a keyword’s Quality Score, the higher the price you pay for each click and the better its ad position.

Answer: A

99) Wendy is creating a new Google AdWords ad for her company. When Wendy creates this new ad she’ll need to choose one of five match types for her keywords. Which one of the following is not one of the five match types Wendy can choose?
A. Quoted match
B. Embedded match
C. Phrase match
D. Exact match

Answer: A

100) How often is a quality score generated for a Google AdWords client?
A. Hourly
B. Each time a keyword matches a search query
C. Daily
D. Weekly

Answer: B



PPC Objective Questions and Answers 2017 Pdf::